Vienetta ijstaart

Viennetta ijstaart

Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd6 uur
Totale tijd6 uur 20 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Engels
Trefwoord: Feestdagen
Porties: 8 personen

Ingrediƫnten

  • 250 ml plantaardige slagroom
  • 200 gram gecondenseerde kokosmelk
  • 150 gram pure chocolade (let op dat deze koemelkvrij is)
  • eventueel: cacaopoeder

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Klop de slagroom. Het hoeft niet helemaal stijf geklopt te worden, maar wel stevig.
  • Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe aan de slagroom en meng het door elkaar.
  • Bekleed een bakblik /taartvorm met folie, of vet deze in met wat olie.
  • Schep een deel van het roommengsel op de bodem van de beklede vorm.
  • Schep vervolgens een deel van de chocolade erop en strijk het uit met een lepel. Let op dat het een dun laagje is, zodat je het later nog goed kan snijden.
  • CreĆ«er zo meerdere laagjes, tot alles op is. Eindig met een laag van het roommengsel.
  • Dek de bovenkant van de vorm af en zet in de vriezer. Het zal minimaal 6 uur nodig hebben om goed op te stijven, maar idealiter laat je het een hele nacht staan.
  • Haal de ijstaart een paar minuten voor het serveren uit de vriezer. Besprenkel de bovenkant met wat gesmolten chocolade en/of cacaopoeder.
Scroll naar boven