Voorgerechten en soep

Er zijn een heleboel lekkere koemelkvrije voorgerchten en soepen. Neem een kijkje bij de opties die bij ons in het gezin een succes zijn!

Disclaimer:

De recepten zijn koemelkvrij en lactosevrij. De ingrediënten die ik daarvoor gebruik kunnen wel sporen van melk bevatten. Bij ons gaat dat gewoon goed, maar dat is niet voor iedereen het geval. Blijf daarom zelf altijd goed opletten bij het boodschappen doen en koken. En pas de recepten aan naar wat voor jouw situatie past. Wil je weten hoe je een koemelkeiwit herkent op een verpakking? Kijk dan even hier!

Ik vind blini’s er altijd super feestelijk uitzien. En het is ook helemaal niet veel werk, vooral omdat je de blini’s al van te voren kunt klaarmaken.

Dit is eigenlijk niet per se een speciaal koemelkvrij recept. In erwtensoep worden normaal namelijk geen producten met koemelkeiwit gebruikt. Maar ik wilde dit recept toch graag met jullie delen, omdat het bij ons er echt in vliegt…

Deze garnalencocktail is lekker fris. Daardoor is het een best licht voorgerecht. Ideaal dus voor avonden dat je uitgebreid gaat tafelen. Dankzij de avocado in het groentemengsel, smaakt het ook romig, zonder dat er echt oom aan toegevoegd wordt.

Het recept van deze sinaasappel pastinaak soep heb ik al jaren geleden gekregen van een vriendin, die een workshop ‘Koken met vergeten groenten’ had gevolgd. En sindsdien is het een veelgemaakt recept bij ons thuis, zodra pastinaak in het seizoen is.

Aspergesoep is misschien wel mijn favoriete soep.  Naar mijn mening is een gebonden en romige aspergesoep het allerlekkerst. Maar de meeste romige soepen worden gemaakt met room op koemelkbasis. Gelukkig kan je het heel makkelijk zelf maken met een melkvervanger.