115grampure chocolade(let op dat deze koemelkvrij is)
3eieren(medium)
330gramfijne kristalsuiker
¼theelepelzout
1theelepelvanille extract
125grampatentbloem
25gramcacaopoeder
50gram(gepelde) walnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
Doe de plantaardige boter met de chocolade in een kom en smelt deze au bain-marie. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen.
Splits één van de eieren. Je hebt alleen het eigeel nodig.
Klop deze eidooier met de andere twee eieren, de suiker, het zout en vanille-extract luchtig. Doe dit tot het mengsel een heel lichte kleur heeft gekregen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Meng met een spatel het chocolademengsel door de eieren. Doe dit voorzichtig (en niet met de keukenmachine), zodat het luchtig blijft.
Meng vervolgens de bloem en het cacaopoeder er doorheen. Schep tot slot de walnoten door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en zet voor ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.