Ga terug

Brownies

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: Koekjes en gebak
Keuken: Amerikaans
Porties: 16 stukken

Ingrediënten

  • 225 gram plantaardige boter
  • 115 gram pure chocolade (let op dat deze koemelkvrij is)
  • 3 eieren (medium)
  • 330 gram fijne kristalsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram patentbloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 50 gram (gepelde) walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Doe de plantaardige boter met de chocolade in een kom en smelt deze au bain-marie. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen.
  • Splits één van de eieren. Je hebt alleen het eigeel nodig.
  • Klop deze eidooier met de andere twee eieren, de suiker, het zout en vanille-extract luchtig. Doe dit tot het mengsel een heel lichte kleur heeft gekregen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Meng met een spatel het chocolademengsel door de eieren. Doe dit voorzichtig (en niet met de keukenmachine), zodat het luchtig blijft.
  • Meng vervolgens de bloem en het cacaopoeder er doorheen. Schep tot slot de walnoten door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en zet voor ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.