Ga terug

Bananenbrood

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Ontbijt, brunch en lunch, Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 12 plakken

Ingrediƫnten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (medium)
  • 150 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 80 ml olijfolie
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Haal de bananen uit de schil en prak ze in een kom tot een egale massa.
  • Voeg eerst de suiker en kaneel toe, en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de eieren toe, gevolgd door de bloem en bakpoeder.
  • Doe de olijfolie en een snuf zout in de kom. Meng na iedere stap alles goed door elkaar tot een egale massa.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en zet voor gedurende 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is door een sateprikker erin te steken. Als hij er droog uit komt, is het gaar.