Ga terug

Pompoensoep

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Soep, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 800 gram muskaat- of flespompoen (in blokjes)
  • 1 appel (ik gebruik Elstar)
  • 1 grote winterpeen
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 350 ml kokosmelk
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400 ml water
  • 100 gram gerookte kip (in reepjes)

Instructies

  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
  • Schil de appel en snijd in partjes. Snijd de winterpenen in plakjes.
  • Doe de pompoen, appel, winterpeen en cayennepeper bij het ui-knoflookmengsel in de pan. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook.
  • Laat met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de kipreepjes 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Schep de soep in kommen, verdeel de kipreepjes erover en bedruppel met wat van de rest van de kokosmelk.