Wraps met kip, avocado en mango

Onze zoon is dol op wraps. Of alles wat lijkt op wraps. Ook roti en pannenkoeken gaan er altijd zo in. Hij eet overigens de wrap ook het liefst gewoon kaal, of met een beetje haver creme fraiche erop. En dan de vulling lost ernaast. Ook prima!

 

Dit recept met gemarineerde kip, avocado en mango is heerlijk fris. En ook nog heel gezond.

 

Eet smakelijk!

Wraps met kip, avocado en mango

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 400 gram kipfilet (in blokjes)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie (+ extra om in te bakken)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder (gerookt)
  • 1,5 theelepels citroengraspoeder
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 1 mango
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 8 wraps
  • haver creme fraiche
  • veldsla
  • eventueel geraspte (plantaardige) kaas

Instructies
 

  • Maak in een kommetje een marinade van de zonnebloemolie en kruiden. Schep de kip er goed doorheen en laat minimaal een half uur rusten.
  • Snijd intussen de mango, avocado en rode puntpaprika in blokjes.
  • Verwarm een beetje zonnebloemolie in een pan en bak de kip hierin gaar.
  • Besmeer de wraps met de haver creme fraiche. Vul vervolgens met de veldsla, mango, paprika en avocado.
  • Bestrooi eventueel met (plantaardige) kaas.
Trefwoord Avocado, Hoofdgerecht, Mango, Wraps