Wraps met kip, paprika en kidneybonen uit de oven
Dit is een klassiekertje: kip, paprika en kidneybonen in wraps. Ik leg ze graag op het einde nog een paar minuten in de oven, zodat de kaas lekker kan smelten. Ik vind overigens dat plantaardige kaas wat minder goed smelt dan kaas op basis van koemelk.
Eet smakelijk!


Wraps met kip, paprika en kidneybonen uit de oven
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 3 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 350 gram kipfilet
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 300 gram mais
- 400 gram kidneybonen
- 1 zakje wrap- of fajita kruidenmix
- 6 volkoren wraps
- 120 ml haver fraiche
- plantaardige geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s en de kipfilet in blokjes.
- Verhit wat olie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.
- Voeg de paprikablokjes, mais en kidneybonen toe. Voeg na een paar minuten ook de kruidenmix toe.
- Besmeer de wraps met haver sour cream en vul met de kip- en groentenmix.
- Leg de gevulde wraps in een ovenschaal, en bestrooi eventueel met plantaardige geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal gedurende 10 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten. De plantaardige kaas smelt niet zo goed als andere kazen.
Trefwoord Hoofdgerecht, Kidneybonen, Kip, Ovenschotel, Paprika, Wraps