Wraps met pulled beef
Wraps zijn een heel populair bij ons thuis. Mijn zoontje at ze aanvankelijk het allerliefste kaal, zonder enige vulling. Maar sinds kort heeft hij het plezier van ‘proppen’ (zoals hij het zelf noemt) ontdekt. Hij propt de wrap dan vol met allerlei soorten vulling die we op tafel zetten.
Ik maak ze vaak met de meer klassieke vulling met kip, bonen en mais. Dat is lekker snel klaar. Maar als je wat meer tijd hebt, kan ik je deze pulled beef vulling (oftewel draadjesvlees) ook echt aanbevelen.
Ik vind het fijn om het vlees zo lang mogelijk te laten sudderen. Zodat het vlees zo ongeveer in je mond uiteen valt, en je nauwelijks hoeft te kauwen. Ik laat het daarom zelf altijd minimaal vier uur stoven. Daarvoor gebruik ik eigenlijk altijd de oven, maar je kunt het natuurlijk net zo goed op de kookplaat bereiden. Let dan wel goed op de temperatuur. Je wilt het vuur niet te hoog hebben staan.
Vul de wraps vervolgens met wat plantaardige crème fraîche (ik gebruik altijd de haver fraîche van de Albert Heijn), wat sla en natuurlijk de pulled beef. En als je dan toch bijtijds bent begonnen met voorbereidingen voor het eten.. Maak er dan ook een keer wat ingemaakte rode kool bij.
Eet smakelijk!

Wraps met pulled beef
Ingrediënten
- 1 kg runderriblappen
- ½ sjalot
- 4 tenen knoflook
- 2 kruidnagels
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 limoenen
- 30 ml rode wijn azijn
- 3 laurierblaadjes
- 1 liter kippenbouillon
- 8 volkoren wraps
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de sjalot, knoflook, komijn, koriander, het sap van de limoenen en rode wijnazijn in een keukenmachine. Meng dit tot een saus.
- Snijd het vlees in grove stukken.
- Doe de saus in een ovenbestendige pan. Leg het vlees hierop. Je hoeft dit dus niet aan te braden.
- Doe de laurierblaadjes in de pan en giet het kippenbouillon eroverheen. Het vlees moet net onder water komen te staan.
- Zet de pan (met deksel) in de oven en laat dit ongeveer 4 uur sudderen, tot het vlees uit elkaar valt.
- Serveer met de wraps.