Wraps met pulled beef

Wraps zijn een grote favoriet hier in huis. Meestal maak ik ze “klassiek”, met kip, bonen en mais. Maar het is ook erg lekker met pulled beef (oftewel draadjesvlees) en wat ingemaakte rode kool erbij.

 

Ik vind het fijn om het vlees zo lang mogelijk te laten sudderen. Ik probeer het zelf altijd minimaal vier uur te laten staan. En ik gebruik over het algemeen de oven hiervoor, maar je kunt het natuurlijk net zo goed op de kookplaat laten stoven.

 

Eet smakelijk

Wraps met pulled beef

Wraps met pulled beef

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 4 uur 30 min
Totale tijd 4 uur 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg runderriblappen
  • ½ sjalot
  • 4 tenen knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 limoenen
  • 30 ml rode wijn azijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 8 volkoren wraps

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de sjalot, knoflook, komijn, koriander, het sap van de limoenen en rode wijnazijn in een keukenmachine. Meng dit tot een saus.
  • Snijd het vlees in grove stukken.
  • Doe de saus in een ovenbestendige pan. Leg het vlees hierop. Je hoeft dit dus niet aan te braden.
  • Doe de laurierblaadjes in de pan en giet het kippenbouillon eroverheen. Het vlees moet net onder water komen te staan.
  • Zet de pan (met deksel) in de oven en laat dit ongeveer 4 uur sudderen, tot het vlees uit elkaar valt.
  • Serveer met de wraps.
Trefwoord Hoofdgerecht, Pulled beef, Stoofvlees, Wraps