zalm en croute

Zalm in bladerdeeg

Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram plantaardige roomkaas
  • 8 plakjes bladerdeeg (let op dat deze koemelkvrij is)
  • 400 gram zalm
  • 1 ei (medium)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • eventueel: 50 gram feta (let op dat deze koemelkvrij is)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook kort aan.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan totdat deze flink slinkt. Schep het mengsel in een vergiet om het vochtaf te gieten.
  • Meng de spinazie met de (plantaardige) roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg vier plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verdeel hierop de zalm.
  • Schep het spinaziemengsel op de zalm. Verdeel eventueel de feta over de hapjes.
  • Bedek de pakketjes met een plakje bladerdeeg en vouw de randen om zodat het dicht blijft zitten. Maakeen de bovenkant een snede in het bladerdeeg.
  • Bestrijk de pakketjes met ei en zet ze voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Scroll naar boven