Zalm in bladerdeeg
Ik krijg altijd wat nostalgische gevoelens van zalm in bladerdeeg. Als we dat vroeger aten, was het echt een bijzondere gelegenheid. Inmiddels eten we dit best regelmatig, want onze zoon is dol op zalm! Dus het is nog altijd een feestje als dit op tafel komt!
Ik maak het overigens ook nog steeds met bijzondere gelegenheden. Bijvoorbeeld met de Kerstdagen.
Ik maak voor mijn zoon altijd een eigen hapje, maar wel een stuk kleiner dan die van ons! De beschrijving hieronder is gericht op twee volwassenen en een (klein) kind! Oftewel: op 2,5 stukken zalm in bladerdeeg.
Eet smakelijk!

Zalm in bladerdeeg
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram spinazie
- 75 gram plantaardige roomkaas
- 5 plakjes bladerdeeg
- 250 gram zalm
- peper en zout
- olijfolie
- 1 ei
- 25 gram feta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit deze kort aan in de pan met olijfolie.
- Voeg de spinazie toe aan de pan totdat deze flink slinkt. Schep dit mengsel in een vergiet om het vocht af te gieten.
- Meng despinazie met de (plantaardige) roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg drie plakjes bladerdeeg op een bakplaat en verdeel hierop de zalm. Bij de twee volwassen porties leg je de zalm in het midden, bij de kinderportie let je de zalm op één helft.
- Schep het spinaziemengsel op de zalm. Verdeel eventueel de feta over de hapjes.
- Bedek de twee pakketjes voor volwassenen met een plakje bladerdeeg en vouw de randen om zodat het dicht blijft zitten. Vouw bij de kinderportie het plakje bladerdeeg dubbel en vouw ook hier de randen dicht. Maak een de bovenkant een snede in het bladerdeeg.
- Bestrijk de pakketjes met ei en zet ze voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Trefwoord Bladerdeeg, Hoofdgerecht, Zalm, Zalm en croute, Zalm in bladerdeeg