Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Havermoutpannenkoekjes
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Ontbijt, brunch en lunch
Keuken:
Nederlands
Trefwoord:
Pannenkoeken
Servings:
10
stuks
Ingrediënten
125
gram
havervlokken
200
ml
havermelk
1
ei
(medium)
1½
theelepel
bakpoeder
snufje zout
plantaardige boter
(om in te bakken)
Instructies
Vermaal de havermoutvlokken met een staafmixer tot meel.
Splits het ei en klop het eiwit tot schuim.
Meng de eidooier met het meel, de melk, het bakpoeder en het snufje zout tot een glad beslag.
Schep het eiwit er voorzichtig doorheen, zodat het een luchtig beslag blijft.
Verwarm wat boter in een pan en schep een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 4 minuten gaar. Keer halverwege om.