Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Panna cotta
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Rusttijd
4
uur
uur
Totale tijd
4
uur
uur
15
minuten
min
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Italiaans
Servings:
4
personen
Ingredients
250
ml
plantaardige slagroom
1
vanillestokje
15
gram
fijne kristalsuiker
2
blaadjes
gelatine
Instructions
Verwarm de slagroom in een pan, zonder dat het kookt.
Snijd het vanillestokje door midden en haal het merg eruit.
Voeg het merg en de suiker toe aan de pan en laat het nog een kwartier op laag vuur staan.
Week intussen de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
Knijp de gelatine uit en roer dit door de slagroom, totdat dit goed is opgelost.
Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet dit ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Haal de vormpjes daarna uit de koelkast en schud de panna cotta eruit op een bordje. Serveer eventueel met vers fruit.