Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Wafels
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Rusttijd
15
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang:
Ontbijt, brunch en lunch
Keuken:
Nederlands
Servings:
4
wafels
Ingrediënten
250
ml
havermelk
1
eetlepel
witte natuurazijn
250
gram
bloem
2
eieren
(medium)
2½
theelepel
bakpoeder
30
gram
fijne kristalsuiker
1
theelepel
vanille extract
zout
plantaardige boter
(of eventueel plantaardige bakspray)
Instructies
Voeg de azijn toe aan de havermelk en laat dit minimaal 15 minuten rusten. Dit is een plantaardige versie van karnemelk.
Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de bloem, bakpoeder, suiker, het zout en vanille-extract in een kom.
Voeg hier de “karnemelk” aan toe en mix alles tot een glad beslag.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken.
Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Doe dit voorzichtig, zodat het beslag goed luchtig blijft.
Verwarm het wafelijzer voor op gemiddelde temperatuur. Vet het wafelijzer in met wat (plantaardige) boter of bakspray.
Doe een deel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar.