Ga terug

Wafels

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd15 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Ontbijt, brunch en lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 4 wafels

Ingrediënten

  • 250 ml havermelk
  • 1 eetlepel witte natuurazijn
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren (medium)
  • theelepel bakpoeder
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • zout
  • plantaardige boter (of eventueel plantaardige bakspray)

Instructies

  • Voeg de azijn toe aan de havermelk en laat dit minimaal 15 minuten rusten. Dit is een plantaardige versie van karnemelk.
  • Splits de eieren. Doe de eidooiers samen met de bloem, bakpoeder, suiker, het zout en vanille-extract in een kom.
  • Voeg hier de “karnemelk” aan toe en mix alles tot een glad beslag.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken.
  • Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Doe dit voorzichtig, zodat het beslag goed luchtig blijft.
  • Verwarm het wafelijzer voor op gemiddelde temperatuur. Vet het wafelijzer in met wat (plantaardige) boter of bakspray.
  • Doe een deel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 4 minuten gaar.