Maak de melk lauwwarm en roer de gist er doorheen. Laat het een paar minuten staan, tot het gaat schuimen.
Meng in een kom de bloem met een snufje zout.
Voeg de melk met gist toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
Splits het ei en doe de eidooier bij het beslag. Roer goed door elkaar.
Klop het eiwit tot een stijf schuim en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Dek de beslagkom af met een vochtige doek en laat dit ongeveer een kwartier rusten op kamertemperatuur.
Verwarm een beetje boter in de pan en schep hierin steeds een beetje beslag. Ik gebruik ongeveer 1 kleine eetlepel voor een blini.
Bak de blini in ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
Rasp intussen de limoen en meng dit met de geitencrème fraiche. Breng dit op smaak met wat peper en zout.
Snijd de zalm en komkommer in kleine stukjes.
Bekleed iedere blini met een theelepel van de geitencrème fraiche, wat komkommer en zalm.