Ga terug

Blini's met zalm en geitencrème fraîche

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd15 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken: Oost-Europees
Trefwoord: Amuse, Feestdagen
Porties: 16 blini's

Ingrediënten

  • 100 ml havermelk
  • 1 theelepel droge gist
  • 100 gram patentbloem
  • 1 ei (medium)
  • 50 gram geitencrème fraîche
  • 1 limoen
  • 100 gram warmgerookte zalm
  • ¼ komkommer
  • peper en zout
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies

  • Maak de melk lauwwarm en roer de gist er doorheen. Laat het een paar minuten staan, tot het gaat schuimen.
  • Meng in een kom de bloem met een snufje zout.
  • Voeg de melk met gist toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
  • Splits het ei en doe de eidooier bij het beslag. Roer goed door elkaar.
  • Klop het eiwit tot een stijf schuim en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Dek de beslagkom af met een vochtige doek en laat dit ongeveer een kwartier rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm een beetje boter in de pan en schep hierin steeds een beetje beslag. Ik gebruik ongeveer 1 kleine eetlepel voor een blini.
  • Bak de blini in ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Rasp intussen de limoen en meng dit met de geitencrème fraiche. Breng dit op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de zalm en komkommer in kleine stukjes.
  • Bekleed iedere blini met een theelepel van de geitencrème fraiche, wat komkommer en zalm.