Ga terug

Havermoutpannenkoekjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Ontbijt, brunch en lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Pannenkoeken
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram havervlokken
  • 200 ml havermelk
  • 1 ei (medium)
  • theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies

  • Vermaal de havermoutvlokken met een staafmixer tot meel.
  • Splits het ei en klop het eiwit tot schuim.
  • Meng de eidooier met het meel, de melk, het bakpoeder en het snufje zout tot een glad beslag.
  • Schep het eiwit er voorzichtig doorheen, zodat het een luchtig beslag blijft.
  • Verwarm wat boter in een pan en schep een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 4 minuten gaar. Keer halverwege om.