Wij maken best vaak pancakes voor bij het ontbijt of bij de lunch. Soms kiezen we daarvoor voor uitgebreide en creatieve recepten, maar nog vaker kies ik voor deze snelle havermoutpannenkoekjes. Ze zijn eigenlijk heel snel gemaakt en bij ons thuis altijd garantie voor een gevulde buik.

Mijn zoon vindt het overigens altijd leuk om te helpen in de keuken. Al vanaf het moment dat hij heel klein is, staat hij er graag bij. Ik geef hem regelmatig een taakje, die passend is bij zijn leeftijd. Zo zijn we begonnen met roeren en helpen afwegen. Maar inmiddels kan hij zelfstandig een eitje kraken en alle ingredïenten zonder al te veel te knoeien in een mixkom doen.

Ik gebruik in het recept graag havervlokken, waar ik (met een staafmixer) meel van maak. Ook dat is onder begeleiding natuurlijk een leuk taakje voor een kind. Maar als je geen zin of tijd voor deze extra stap hebt, dan kun je natuurlijk ook gewoon bloem gebruiken.

Eet smakelijk!

Havermoutpannenkoekjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Ontbijt, brunch en lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Pannenkoeken
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram havervlokken
  • 200 ml havermelk
  • 1 ei (medium)
  • theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies

  • Vermaal de havermoutvlokken met een staafmixer tot meel.
  • Splits het ei en klop het eiwit tot schuim.
  • Meng de eidooier met het meel, de melk, het bakpoeder en het snufje zout tot een glad beslag.
  • Schep het eiwit er voorzichtig doorheen, zodat het een luchtig beslag blijft.
  • Verwarm wat boter in een pan en schep een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 4 minuten gaar. Keer halverwege om.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven