Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Kip in roomsaus
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Porties:
4
personen
Ingrediƫnten
400
gram
kipfilet
2
tenen
knoflook
7
zongedroogde tomaten
1
eetlepel
bloem
75
gram
plantaardige Parmezaanse kaas
100
ml
kippenbouillon
200
ml
plantaardige kookroom
(op haverbasis)
100
gram
verse bladspinazie
peper en zout
plantaardige boter
(om in te bakken)
Instructies
Snijd de kip in reepjes. Verwarm wat plantaardige boter in een pan en bak de kip hierin rondom bruin.
Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes en knoflook fijn.
Schep de kip uit de pan zodra deze gaar is. Bak de knoflook en zongedroogde tomaat in dezelfde pan.
Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de plantaardige geraspte kaas, bouillon en kookroom toe aan de pan. Bak dit ongeveer 5 minuten mee, totdat het een kazige saus is.
Voeg de spinazie toe aan de saus en laat in een paar minuten slinken.
Voeg de kip weer toe aan de pan en verwarm goed door.