Ga terug

Kip in roomsaus

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 7 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel bloem
  • 75 gram plantaardige Parmezaanse kaas
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom (op haverbasis)
  • 100 gram verse bladspinazie
  • peper en zout
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies

  • Snijd de kip in reepjes. Verwarm wat plantaardige boter in een pan en bak de kip hierin rondom bruin.
  • Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes en knoflook fijn.
  • Schep de kip uit de pan zodra deze gaar is. Bak de knoflook en zongedroogde tomaat in dezelfde pan.
  • Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de plantaardige geraspte kaas, bouillon en kookroom toe aan de pan. Bak dit ongeveer 5 minuten mee, totdat het een kazige saus is.
  • Voeg de spinazie toe aan de saus en laat in een paar minuten slinken.
  • Voeg de kip weer toe aan de pan en verwarm goed door.