Kip in roomsaus

Ik vind gerechten met een roomsaus vaak heel lekker. Denk maar aan zo’n goede romige pastasaus… Jammie! Maar met een koemelkvrij dieet kun je vaak geen kant en klare roomsauzen eten. En ook in restaurants worden deze vaak nog gemaakt op basis van koemelk. Maar met dit recept kun je zelf ook een echt heerlijke roomsaus op tafel zetten.

Waarom deze saus zo lekker is? Ik denk dat het geheim de klassieke combinatie van smaken is. Zongedroogde tomaat, knoflook en wat plantaardige Parmezaanse kaas… Je waant je bijna in ItaliĆ«!

In plaats van een kookroom op basis van koemelk, gebruik ik graag haverroom. Ik vind dat zelf het meest neutraal van smaak. Maar hoe meer mensen ik spreek, hoe meer ik ontdek dat de meningen daarover echt verschillen. Kies dus vooral een plantaardige kookroom die je zelf het lekkerst vindt.

Ik serveer deze saus het liefst met wat pasta. Maar ook bij gebakken aardappeltjes is het heerlijk.

Eet smakelijk!

Kip in roomsaus

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 7 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel bloem
  • 75 gram plantaardige Parmezaanse kaas
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom (op haverbasis)
  • 100 gram verse bladspinazie
  • peper en zout
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies

  • Snijd de kip in reepjes. Verwarm wat plantaardige boter in een pan en bak de kip hierin rondom bruin.
  • Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes en knoflook fijn.
  • Schep de kip uit de pan zodra deze gaar is. Bak de knoflook en zongedroogde tomaat in dezelfde pan.
  • Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de plantaardige geraspte kaas, bouillon en kookroom toe aan de pan. Bak dit ongeveer 5 minuten mee, totdat het een kazige saus is.
  • Voeg de spinazie toe aan de saus en laat in een paar minuten slinken.
  • Voeg de kip weer toe aan de pan en verwarm goed door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven