Smelt de chocolade au bain marie.
Klop de slagroom. Het hoeft niet helemaal stijf geklopt te worden, maar wel stevig.
Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe aan de slagroom en meng het door elkaar.
Bekleed een bakblik /taartvorm met folie, of vet deze in met wat olie.
Schep een deel van het roommengsel op de bodem van de beklede vorm.
Schep vervolgens een deel van de chocolade erop en strijk het uit met een lepel. Let op dat het een dun laagje is, zodat je het later nog goed kan snijden.
Creƫer zo meerdere laagjes, tot alles op is. Eindig met een laag van het roommengsel.
Dek de bovenkant van de vorm af en zet in de vriezer. Het zal minimaal 6 uur nodig hebben om goed op te stijven, maar idealiter laat je het een hele nacht staan.
Haal de ijstaart een paar minuten voor het serveren uit de vriezer. Besprenkel de bovenkant met wat gesmolten chocolade en/of cacaopoeder.