Ga terug

Erwtensoep

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Soep
Keuken: Nederlands
Porties: 6 koppen

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 knolselderij
  • 2 vastkokende aardappels
  • 1 winterpeen
  • 2 liter water
  • 1 runderrookworst

Instructies

  • Spoel de spliterwten goed af.
  • Breng de spliterwten in een ruime pan met 2 liter water aan de kook. Laat dit ongeveer een half uur koken. Schep het schuim er tussentijds af.
  • Snipper de ui. Snijd de prei in halve ringen. Schil de knolselderij, aardappels en wortel en snijd ze in blokjes.
  • Voeg de groenten toe nadat de spliterwten een half uur hebben gekookt.
  • Kook de erwten tot deze stuk zijn gekookt. Dit duurt ongeveer één a anderhalf uur.
  • Snijd de rookworst in stukjes en kook ongeveer 10 minuten mee.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.