Ga terug

Luchtige appelpannenkoekjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Ontbijt, brunch en lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Pannenkoeken
Porties: 6 pannenkoeken

Ingrediƫnten

  • 125 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 ei (medium)
  • 150 ml havermelk
  • 1 appel
  • 1 theelepel fijn kristalsuiker
  • plantaardige boter

Instructies

  • Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Je kan de appel ook met een grove rasp fijn maken.
  • Bestrooi de appel met suiker en meng goed door elkaar.
  • Zet de appel opzij en meng de overige ingrediĆ«nten tot een plakkerig beslag.
  • Schep het appelmengsel door het beslag.
  • Verhit wat boter in de pan en bak de pannenkoekjes hierin in ongeveer 4 minuten gaar. Keer halverwege om.