Verwarm de oven voor op 140 graden.
Snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Kruid deze met peper en zout.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Snijd intussen de uien in halve ringen. Fruit ze in dezelfde pan (ongeveer 5 minuten) op laag vuur aan.
Voeg de bloem toe en bak het rondom bruin en gaar.
Voeg het bouillonblokje, het water, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur.
Voeg de azijn, de ketjap en het vlees weer toe aan de pan. Schep alles goed om.
Doe het deksel op de pan en zet deze voor ongeveer 4 uur in de oven. Roer halverwege om.
Haal na 4 uur het deksel van de pan en roer alles goed door. Zet de pan nog een uur in de oven zonder deksel zodat de saus kan indikken.
Schil intussen de aardappels. Kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze dan af.
Stamp de aardappels tot een fijne puree. Voeg de melk en boter toe en roer dit er doorheen.
Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan met vlees.
Schep het vlees onderin een ovenschotel. Leg daarop de rode kool, gevolgd door de aardappelpuree. Strooi de gerapte plantaardige kaas bovenop de ovenschotel.
Zet de ovenschotel nog zo’n 15 minuten terug in de oven.