Ga terug

Panna cotta

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Rusttijd4 uur
Totale tijd4 uur 15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 ml plantaardige slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 15 gram fijne kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies

  • Verwarm de slagroom in een pan, zonder dat het kookt.
  • Snijd het vanillestokje door midden en haal het merg eruit.
  • Voeg het merg en de suiker toe aan de pan en laat het nog een kwartier op laag vuur staan.
  • Week intussen de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en roer dit door de slagroom, totdat dit goed is opgelost.
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet dit ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de vormpjes daarna uit de koelkast en schud de panna cotta eruit op een bordje. Serveer eventueel met vers fruit.