Ga terug

Penne met broccoli en zalm

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gram pasta
  • 200 gram zalm
  • 1 broccoli
  • 15 cherrytomaatjes
  • 100 gram plantaardige kruidenkaas
  • peper en zout
  • olijfolie (extra vierge)

Instructies

  • Snijjd de broccoli in roosjes en kook deze in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Kook de pasta volgens bereiding op de verpakking. Als je dit een beetje handig plant, kan het tegelijk met de broccoli in de pan.
  • Dep de zalm droog en kruid met peper en een beetje zout.
  • Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de zalm in ongeveer 5 minuten. Keer halverwege om. Haal ze uit de pan en snipper dit in kleinere stukken.
  • Snijd de cherrytomaatjes door midden. Bak deze (met de zaadlijsten naar beneden) in de pan waar de zalm in werd gebakken.
  • Voeg na een paar minuten de plantaardige roomkaas toe aan de pan en laat dit goed smelten.
  • Voeg vervolgens de pasta, broccoli en zalm toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar, zodat de roomkaas goed over alles heen gaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.