Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Tzatziki
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Grieks
Trefwoord:
Saus
Porties:
500
gram
Ingrediƫnten
1
komkommer
1
snuf
fijn zeezout
2
tenen
knoflook
1
eetlepel
witte wijnazijn
(of witte balsamico azijn)
2
eetlepels
olijfolie
(extra vierge)
350
gram
plantaardige yoghurt
150
gram
plantaardige kwark
1
handje
verse munt
peper en zout
Instructies
Snijd de komkommer (in de lengte) door de helft en verwijder de zaadlijsten.
Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Meng het zeezout door de komkommer en laat het vijf minuten staan.
Snijd intussen de knoflook en muntblaadjes fijn.
Meng dit met de wittewijnazijn, olijfolie, kwark en yoghurt goed door elkaar.
Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer en voeg het ook toe.
Breng op smaak met peper en zout.