Ga terug

Tzatziki

Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Saus
Porties: 500 gram

Ingrediƫnten

  • 1 komkommer
  • 1 snuf fijn zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (of witte balsamico azijn)
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 350 gram plantaardige yoghurt
  • 150 gram plantaardige kwark
  • 1 handje verse munt
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de komkommer (in de lengte) door de helft en verwijder de zaadlijsten.
  • Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef. Meng het zeezout door de komkommer en laat het vijf minuten staan.
  • Snijd intussen de knoflook en muntblaadjes fijn.
  • Meng dit met de wittewijnazijn, olijfolie, kwark en yoghurt goed door elkaar.
  • Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer en voeg het ook toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.