Brownies
Brownies… Echt een veel gemaakt recept bij ons thuis. Zowel mijn vriend als ik vinden het leuk om zo af en toe wat te bakken. Vooral ook omdat onze oudste zoon het leuk vindt om te helpen in de keuken. Heel vaak kiezen we dan voor een recept dat heel makkelijk en toch altijd lekker is: brownies! Wat ik zo lekker vind aan dit recept, is dat de brownie van buiten heel knapperig en krokant wordt, maar van binnen heel smeuïg blijft. Heerlijk!
Ik gebruik voor dit soort recepten graag ‘callebaut callets’. Oftewel van die kleine klontjes chocolade. Ik vind het makkelijk om te doseren hiermee. Er is bovendien een vegan variant hiervan. Dan weet je zeker dat het koemelkvrij is. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een reep chocolade. Let dan wel goed op dat hier geen koemelk in zit. Helaas is niet alle pure chocolade ook daadwerkelijk koemelkvrij.
Eet smakelijk!
Brownies
Ingrediënten
- 225 gram plantaardige boter
- 115 gram pure chocolade (let op dat deze koemelkvrij is)
- 3 eieren (medium)
- 330 gram fijne kristalsuiker
- ¼ theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract
- 125 gram patentbloem
- 25 gram cacaopoeder
- 50 gram (gepelde) walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Doe de plantaardige boter met de chocolade in een kom en smelt deze au bain-marie. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen.
- Splits één van de eieren. Je hebt alleen het eigeel nodig.
- Klop deze eidooier met de andere twee eieren, de suiker, het zout en vanille-extract luchtig. Doe dit tot het mengsel een heel lichte kleur heeft gekregen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Meng met een spatel het chocolademengsel door de eieren. Doe dit voorzichtig (en niet met de keukenmachine), zodat het luchtig blijft.
- Meng vervolgens de bloem en het cacaopoeder er doorheen. Schep tot slot de walnoten door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en zet voor ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.