Penne broccoli zalm

Op dagen dat de kinderen naar de opvang gaan, vinden we het altijd fijn om ’s avonds gerechten te eten die snel klaar zijn. Alhoewel zij het erg leuk vinden op de opvang, kost het wel altijd veel energie. En dan is het fijn als ze net wat eerder naar bed kunnen gaan. Deze penne met broccoli en zalm in een roomsaus maken we dan bijvoorbeeld best vaak.

Onze oudste zoon is een enorm pastamonster. Maar van broccoli is hij eigenlijk geen fan. Hij laat dat vrijwel altijd liggen. Toch blijf ik dit gewoon klaarmaken. Ik heb de hoop dat hij, als hij het vaak genoeg ziet, toch een keer gaat eten. Wat nog wel eens wil helpen, is als ik de broccoli heel fijn maak.

Voor de roomsaus, maak ik gebruik van een soort kruidenkaas. Je hebt tegenwoordig best een aantal goede, plantaardige kruidenkazen. Op die manier hoef je ook weinig te doen aan de saus.

Eet smakelijk!

Penne met broccoli en zalm

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gram pasta
  • 200 gram zalm
  • 1 broccoli
  • 15 cherrytomaatjes
  • 100 gram plantaardige kruidenkaas
  • peper en zout
  • olijfolie (extra vierge)

Instructies

  • Snijjd de broccoli in roosjes en kook deze in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Kook de pasta volgens bereiding op de verpakking. Als je dit een beetje handig plant, kan het tegelijk met de broccoli in de pan.
  • Dep de zalm droog en kruid met peper en een beetje zout.
  • Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de zalm in ongeveer 5 minuten. Keer halverwege om. Haal ze uit de pan en snipper dit in kleinere stukken.
  • Snijd de cherrytomaatjes door midden. Bak deze (met de zaadlijsten naar beneden) in de pan waar de zalm in werd gebakken.
  • Voeg na een paar minuten de plantaardige roomkaas toe aan de pan en laat dit goed smelten.
  • Voeg vervolgens de pasta, broccoli en zalm toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar, zodat de roomkaas goed over alles heen gaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven