Wij hebben het geluk dat onze kinderen op een kinderopvang zitten waar tussen de middag een warme maaltijd wordt geserveerd. Dat heeft wat ons betreft heel veel voordelen. Zo is het voor ons makkelijker om ’s avonds, als we een drukke werkdag hebben gehad en niet genoeg tijd hebben om uitgebreid te koken, een snelle maaltijd op tafel te zetten. En een ander voordeel is dat ze daar ook vaak uitgebreid proeven van nieuwe geredchten en ingrediënten. En dat lukt daar ook altijd wel, want ze eten heel veel verschillende dingen. Van stamppot tot nasi en van pasta tot soep. En het blijkt dus dat onze oudste zoon daar altijd met heel veel plezier van zijn soep eet. Voor ons enigszins verrassend, wat hij eet thuis dat niet heel makkelijk. Maar deze pompoensoep gaat er wel in. Misschien omdat hij, door de toevoeging van wat appel en kokosmelk, bijna zoet te noemen is.

Deze pompoensoep is ook heel snel en makkelijk te maken. Ik maak het mezelf dan ook wel makkelijk en gebruik voorgesneden pompoen. Want ik heb toch zo’n hekel aan een pompoen snijden. Ik blijf altijd bang dat ik in m’n handen snijd.

Ik bak zelf wat reepjes gerookte kipfilet om in de soep te doen. Maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon weglaten als je de soep vegetarisch wilt houden.

Eet smakelijk!

Pompoensoep

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Soep, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 800 gram muskaat- of flespompoen (in blokjes)
  • 1 appel (ik gebruik Elstar)
  • 1 grote winterpeen
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 350 ml kokosmelk
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400 ml water
  • 100 gram gerookte kip (in reepjes)

Instructies

  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
  • Schil de appel en snijd in partjes. Snijd de winterpenen in plakjes.
  • Doe de pompoen, appel, winterpeen en cayennepeper bij het ui-knoflookmengsel in de pan. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook.
  • Laat met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de kipreepjes 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Schep de soep in kommen, verdeel de kipreepjes erover en bedruppel met wat van de rest van de kokosmelk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven