Over mij

Mijn naam is Annabel, ik ben 33 jaar oud en ik heb samen met mijn vriend een zoontje van 2 jaar oud met een koemelkeiwitallergie.

Gezin
Waarom koemelkvrij koken?

Na de geboorte van onze zoon ontdekten we al snel dat hij een koemelkweiwitallergie heeft. Bij hem uitte dat zich in flinke buikpijn, onrustige darmen, huiduitslag en slapeloze nachten. Toen onze zoon mocht beginnen met vaste voeding, moesten we ons ook erg verdiepen in koemelkvrij koken. Ik heb daarvoor uren doorgebracht op het internet, maar vond relatief weinig recepten die koemelkvrij waren en ook geschikt voor (kleine) kinderen.

 

Inmiddels is onze zoon twee jaar oud en reageert hij nog steeds op het koemelkeiwit. Het is gelukkig niet meer zo heftig als in zijn babytijd, dus we hebben goede hoop dat hij er nog overheen zal groeien. Maar we zijn inmiddels heel ervaren in het lezen van etiketten en het verzinnen van nieuwe recepten zonder koemelk. En het leek mij leuk om deze ervaringen te delen.

 

Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat ik geen diëtist of voedingsdeskundige ben. Ik ben gewoon een moeder die het leuk vindt om te koken en om lekker te eten. En ik heb er super veel plezier in om “gewone” recepten koemelkvrij te maken. Ik haal daarbij inspiratie uit van alles: dat wat er in de koelkast ligt (of in de aanbieding is in de supermarkt), vragen vanuit mijn omgeving en recepten van anderen.

Annabel + zoon (2)
Annabel + zoon
Hoe ben ik begonnen?

Ik ben in de zomer van 2022 begonnen met het delen van recepten op Instragram. Daar merkte ik al snel dat er veel anderen op zoek zijn naar koemelkvrije recepten. Vaak ook mensen met een (kinderen of familieleden met een) koemelkeiwitallergie.

 

Met deze website bundel ik de recepten, zodat ze ook nog makkelijk terug te lezen zijn. Heb je een vraag over een van de recepten of de producten die ik gebruik? Stuur me dan gerust een berichtje!