Ga terug

Orzo met paprika en feta

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram orzo
  • 400 ml groentenbouillon
  • 2 paprika's (rood, oranje of geel)
  • 100 gram feta (let op dat deze koemelkvrij is)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de orzo in een ovenschaal. Schenk hier de groentenbouillon overheen.
  • Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng deze met 1 eetlepel olijfolie en de rozemarijn. Verdeel de paprika over de ovenschaal.
  • Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven.
  • Voeg de feta toe aan de schotel en zet dit nog 5 minuten in de oven.
  • Rasp de schil van de citroen en knijp het sap eruit. Meng dit met een eetlepel olijfolie. Voeg dit toe aan de ovenschotel en schep het geheel goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.