Orzo met paprika en feta
Mijn oudste zoon is dol op pasta en op rijst. Orzo is dan ook een ultieme combinatie voor hem. En dit recept is voor ons ook een heerlijk recept. Het is heerlijk fris, en daarmee uitstekend geschikt voor een zomerse dag.
Let bij het maken van dit recept wel op dat je koemelkvrije feta gebruikt. Echte feta wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk. Maar in de supermarkt wordt ook vaak zogeheten ‘witte kaas’ verkocht. Dat is een product dat erg lijkt op feta, maar niet hetzelfde is. Deze witte kazen bevatten namelijk vaak wel koemelk.
Als je het recept volledig vrij van dierlijke zuivel wilt houden, kun je ook gebruik maken van plantaardige alternatieven die tegenwoordig goed te koop zijn. Dit is in smaak en structuur wel wat anders dan feta, maar ook lekker bij dit recept!
Dit recept is uitstekend zo te eten, maar ook lekker met wat worstjes met Provençaalse kruiden erbij.
Eet smakelijk!
Orzo met paprika en feta
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 400 ml groentenbouillon
- 2 paprika's (rood, oranje of geel)
- 100 gram feta (let op dat deze koemelkvrij is)
- 1 takje rozemarijn
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de orzo in een ovenschaal. Schenk hier de groentenbouillon overheen.
- Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng deze met 1 eetlepel olijfolie en de rozemarijn. Verdeel de paprika over de ovenschaal.
- Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven.
- Voeg de feta toe aan de schotel en zet dit nog 5 minuten in de oven.
- Rasp de schil van de citroen en knijp het sap eruit. Meng dit met een eetlepel olijfolie. Voeg dit toe aan de ovenschotel en schep het geheel goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.