Ga terug

Pasta met braadworst en romige tomatensaus

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 200 gram braadworst (rund)
  • 200 gram penne
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram gezeefde tomaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels plantaardige kookroom (op haverbasis)
  • peper en zout
  • olijfolie (extra vierge)

Instructies

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra deze klaar is.
  • Snijd intussen de braadworst in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes braadworst gaar en knapperig.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg het toe aan de pan en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
  • Snijd de courgette (in de lengte) door het midden en haal het vruchtvlees eruit. Daarmee voorkom je dat de saus te nat wordt. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg het toe aan de pan. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatensaus, kookroom en het citroensap toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Breng de saus (eventueel) op smaak met peper en zout.
  • Roer de penne door de saus.