Pasta romige tomatensaus braadworst

Wij eten minimaal één keer per week pasta. Mijn oudste zoon is namelijk enorm dol op alle vormen van pasta. En gelukkig ook van vrijwel alle soorten saus erbij. Zijn favoriete saus is eigenlijk gewoon een simpele rode pastasaus. Mijn recept daarvoor noemen we dan ook de altijd-goed-pastasaus. Maar deze pasta met braadworst en romige tomatensaus vindt hij ook heel erg lekker.

Wist je dat ik eigenlijk helemaal niet houd van warme, gepureerde tomaat? Ik vind het eigenlijk altijd wat ‘zurig’. Je maakt mij dus eigenlijk echt niet blij met de altijd-goed-pastasaus of tomatensoep. Maar deze romige tomatensaus vind ik wel heerlijk! Ik denk dat het komt doordat de kookroom in de saus het zurige wat meer compenseert.

Ik gebruik voor deze pastasaus altijd een kookroom op basis van haver. Je kunt natuurlijk ook een andere kookroom gebruiken, maar dat heeft misschien wel wat invloed op de smaak.

Wat ook nog eens heel fijn is aan deze pastasaus, is dat deze behoorlijk snel klaar is. Ideaal dus voor een avond waarop je niet zo veel tijd hebt. Wij maken dit dus vaak op een dag dat wij op kantoor zijn geweest, en de jongens op de opvang.

Eet smakelijk!

Pasta met braadworst en romige tomatensaus

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 200 gram braadworst (rund)
  • 200 gram penne
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram gezeefde tomaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels plantaardige kookroom (op haverbasis)
  • peper en zout
  • olijfolie (extra vierge)

Instructies

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra deze klaar is.
  • Snijd intussen de braadworst in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes braadworst gaar en knapperig.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg het toe aan de pan en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
  • Snijd de courgette (in de lengte) door het midden en haal het vruchtvlees eruit. Daarmee voorkom je dat de saus te nat wordt. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg het toe aan de pan. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatensaus, kookroom en het citroensap toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Breng de saus (eventueel) op smaak met peper en zout.
  • Roer de penne door de saus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven