Ga terug

Quiche geitenkaas, walnoten en spek

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Ontbijt, brunch en lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 8 punten

Ingrediënten

  • 8 plakken hartige taartdeeg (let op dat dit koemelkvrij is)
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 45 gram walnoten
  • 2 stengels bosui
  • 120 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels honing (vloeibaar)
  • 3 eieren (medium)
  • 2 eetlepels plantaardige crème fraîche
  • peper en zout

Instructies

  • Haal de plakken hartige taartdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een quichevorm (of bakvorm) in en bekleed de bodem met 6 plakken van het hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bekleed de bodem met de helft van de ontbijtspek.
  • Verdeel hierover de geitenkaas en ongeveer twee derde van de walnoten. Besprenkel het geheel met de honing. Leg de rest van de ontbijtspek erop.
  • Snijd de bosui in smalle ringetjes.
  • Klop in een kom de eieren los, voeg de plantaardige crème fraiche en de bosui toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eiermengsel over de vulling.
  • Snijd de resterende plakjes hartige taartdeeg in reepjes en verdeel dit erover heen.
  • Bestrooi de qiuche met de rest van de walnoten.
  • Zet het voor ongeveer 50 minuten in de oven.