Quiche geitenkaas walnoten spek

Quiche… Ik ben er dol op! Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Ik gebruik vaak restjes uit de koelkast om te bepalen wat voor een quiche ik maak. Zo is ook dit recept ontstaan. Ik had nog wat geitenkaas en spek liggen. Een heerlijke combinatie in salades, dus vast ook in quiches, dacht ik… En dat bleek wel te kloppen!

Ik heb graag een recept voor quiches achter de hand. Want naast dat je er veel restjes in kunt verwerken, kun je het ook makkelijk van tevoren klaarmaken. Daarmee kun je altijd een lekkere en relatief gezonde maaltijd klaar hebben staan.

Mijn oudste zoon vond quiches in het begin overigens niet per se lekker. Maar zodra we het ‘hartige taart’ noemden vond hij het opeens wel bijzonder: taart bij het eten… Ik heb veel verschillende recepten voor quiches, maar hij vindt vooral deze erg lekker.

Ik gebruik in dit recept kant-en-klaar hartige taartdeeg. Let daarbij wel op dat deze koemelkvrij is. In sommige varianten zit namelijk wel roomboter.

Eet smakelijk!

Quiche geitenkaas, walnoten en spek

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Ontbijt, brunch en lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 8 punten

Ingrediënten

  • 8 plakken hartige taartdeeg (let op dat dit koemelkvrij is)
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 45 gram walnoten
  • 2 stengels bosui
  • 120 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels honing (vloeibaar)
  • 3 eieren (medium)
  • 2 eetlepels plantaardige crème fraîche
  • peper en zout

Instructies

  • Haal de plakken hartige taartdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een quichevorm (of bakvorm) in en bekleed de bodem met 6 plakken van het hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bekleed de bodem met de helft van de ontbijtspek.
  • Verdeel hierover de geitenkaas en ongeveer twee derde van de walnoten. Besprenkel het geheel met de honing. Leg de rest van de ontbijtspek erop.
  • Snijd de bosui in smalle ringetjes.
  • Klop in een kom de eieren los, voeg de plantaardige crème fraiche en de bosui toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eiermengsel over de vulling.
  • Snijd de resterende plakjes hartige taartdeeg in reepjes en verdeel dit erover heen.
  • Bestrooi de qiuche met de rest van de walnoten.
  • Zet het voor ongeveer 50 minuten in de oven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven