Schil de asperges en snijd deze in stukken van ongeveer 1,5 cm.
Kook de asperges ongeveer 5 minuten in 1,5 liter water.
Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog zo’n 10 minuten in het warme water staan.
Snipper de witte ui fijn.
Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui hierin aan.
Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen.
Kook intussen het ei in ongeveer 9 minuten hard.
Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht.
Giet het kookvocht beetje bij beetje bij de roux en blijf (met een garde) roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Als alle bouillon is toegevoegd, roer je de kookroom er door.
Voeg de gekookte asperges toe.
Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd de ham in reepjes en voeg dit (grotendeels) toe aan de soep. Roer alles goed door elkaar.
Schep de soep in een kom en garneer met wat extra ham en gekookt ei.