Panna cotta
Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw. Toetjes zijn dan ook vaak niet aan mij besteed. Maar mijn oudste zoon eet enorm graag een toetje. Hij geniet misschien wel het meeste van een schaaltje yoghurt met wat vers fruit. Maar deze klassieke vanille panna cotta gaat er bij hem ook heel goed in. En ik maak daar dan ook graag een uitzondering voor.
Wat ik aan panna cotta bovendien ook zo leuk vind, is dat het eigenlijk heel makkelijk te maken is, maar je nagerecht snel een luxe uitstraling geeft. Het lijkt alsof je iets heel lastigs hebt gemaakt, terwijl het zo gedaan is.
Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van een plantaardige slagroom op basis van soja. Ik vind slagroom op basis van soja een stuk zoeter dan die op basis van koemelk of havermelk. Daarom gebruik ik wat minder suiker dan je in andere recepten voor panna cotta zult vinden. Mocht je wel van lekker zoet houden, of een andere soort melk gebruiken voor je panna cotta, dan kun je wat meer suiker toevoegen.
Eet smakelijk!
Panna cotta
Ingrediƫnten
- 250 ml plantaardige slagroom
- 1 vanillestokje
- 15 gram fijne kristalsuiker
- 2 blaadjes gelatine
Instructies
- Verwarm de slagroom in een pan, zonder dat het kookt.
- Snijd het vanillestokje door midden en haal het merg eruit.
- Voeg het merg en de suiker toe aan de pan en laat het nog een kwartier op laag vuur staan.
- Week intussen de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
- Knijp de gelatine uit en roer dit door de slagroom, totdat dit goed is opgelost.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet dit ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Haal de vormpjes daarna uit de koelkast en schud de panna cotta eruit op een bordje. Serveer eventueel met vers fruit.