Bananenbrood
Iedereen zegt altijd dat kinderen veel geld kosten. Natuurlijk de kosten voor de kinderopvang, voor kleding, luiers, speelgoed en andere spullen die ze nodig hebben. Maar ik geloof dat ik één grote kostenpost toch had onderschat. Namelijk (vers) fruit! Onze zoons zijn er dol op. Het liefst eten ze dit de hele dag door. Favorieten zijn mango, frambozen en appels. Maar eigenlijk hebben we ook altijd bananen in huis. Die vind ik namelijk lekker makkelijk om snel te pakken en eventueel mee te nemen. En als het ons niet lukt om de bananen op te eten terwijl ze nog vers en stevig zijn, dan maken we er graag bananenbrood van.
Met dit recept maak je heel makkelijk een bananenbrood zonder koemelk. Er zit nog genoeg suiker en olie in, dus gezond zal ik het niet noemen. Maar het is wel heerlijk als tussendoortje, of als lekkernij bij het ontbijt of de lunch.
In dit recept heb ik het niet opgenomen, maar ik vind het ook heerlijk om stukjes chocolade door het bananenbrood heen te doen. Dat maakt het nog meer een zoete traktatie.
Eet smakelijk!
Bananenbrood
Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren (medium)
- 150 gram patentbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 80 ml olijfolie
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Haal de bananen uit de schil en prak ze in een kom tot een egale massa.
- Voeg eerst de suiker en kaneel toe, en meng alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de eieren toe, gevolgd door de bloem en bakpoeder.
- Doe de olijfolie en een snuf zout in de kom. Meng na iedere stap alles goed door elkaar tot een egale massa.
- Giet het mengsel in de bakvorm en zet voor gedurende 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is door een sateprikker erin te steken. Als hij er droog uit komt, is het gaar.