Luchtige appelpannenkoekjes
Mijn oudste zoon vindt het altijd leuk om mij te helpen in de keuken. Daarom maak ik best vaak dingen waar hij ook echt bij kan helpen. En pannenkoekjes zijn voor mij dan een makkelijke ‘go to’. Daarbij kan hij namelijk helpen met bloem afwegen, eieren kraken of ingrediënten door elkaar scheppen, zonder dat hij met heel scherpe of warme dingen in aanraking komt. Het wordt dan misschien wat meer een rommeltje in de keuken, maar hij eet vaak wel beter als hij heeft mogen helpen.
Met de vele pannenkoeken die we maken, probeer ik af en toe wel wat te variëren. Op die manier kunnen we ook spelenderwijs nieuwe smaken uitproberen. Deze appelpannenkoekjes zijn zo’n variatie.
In dit recept gebruik ik gewoon bloem. Maar als je dat liever hebt, kun je ook havermoutvlokken gebruiken, en die met een staafmixer fijn malen.
Eet smakelijk!
Luchtige appelpannenkoekjes
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 ei (medium)
- 150 ml havermelk
- 1 appel
- 1 theelepel fijn kristalsuiker
- plantaardige boter
Instructies
- Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Je kan de appel ook met een grove rasp fijn maken.
- Bestrooi de appel met suiker en meng goed door elkaar.
- Zet de appel opzij en meng de overige ingrediënten tot een plakkerig beslag.
- Schep het appelmengsel door het beslag.
- Verhit wat boter in de pan en bak de pannenkoekjes hierin in ongeveer 4 minuten gaar. Keer halverwege om.