Pannenkoeken
Zowel mijn zoon als mijn vriend zijn dol op pannenkoeken. Mijn zoon eet het liefst kleine pancakes, maar mijn vriend de klassieke Hollandse grote pannenkoek. Als hij ze zelf bakt, gebruikte hij vaak zo’n kant en klare bakmix. Een beetje melk of water erbij, schudden en klaar is Kees. Maar ja.. je eigen beslag maken is natuurlijk ook gewoon zó gedaan. En dan kun je het ook nog eens heel makkelijk koemelkvrij maken.
Meestal gebruik ik dit basisrecept om ze te bakken. Met dit recept maak je ongeveer 10 a 15 pannenkoeken. Dat hangt er een beetje vanaf hoe groot je pan is en hoe dik je de pannenkoeken maakt.
Eet smakelijk!
Pannenkoeken
Porties: 15 pannenkoeken
Ingrediënten
- 500 ml havermelk
- 250 gram havermoutvlokken
- 2 eieren (medium)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- snufje zout
Instructies
- Maal de havermoutvlokken fijn tot een meel.
- Meng het meel met de melk, eieren, snuf zout en kaneel tot een glad beslag.
- Schep een beetje beslag in de pan en bak ze in een paar minuten lichtbruin. Draai halverwege om.