Pasta met spinazie en tomatentapenade
Het is geen geheim dat mijn zoon dol is op pasta. Hij eet dit het liefste elke dag. De ene keer wil hij het liefst droge pasta, de volgende keer met zoveel mogelijk saus. En ook het type pasta maakt niet uit: penne, fusilli, tagliatella, spaghetti, ravioli… Het gaat allemaal met gemak naar binnen. Wat ik zelf heel fijn vind aan pasta, is dat je er ook enorm mee kan variëren. Je kunt heel vaak wel met wat restjes uit de koelkast of voorraadkast een lekkere pasta in elkaar flansen. Zo is ook deze pasta met spinazie en tomatentapenade tot stand gekomen.
Let bij het kopen van tomatentapenade wel op dat er geen koemelk in zit. In veel soorten wordt Parmezaanse kaas toegevoegd. Maar er zijn er gelukkig ook een aantal te vinden zonder melk. Als je van wat pittiger eten houdt, kun je de tomatentapenade ook vervangen voor arrabiata saus. Ook erg lekker!
Eet smakelijk!
Pasta met spinazie en tomatentapenade
Ingrediënten
- 350 gram fusilli
- 350 gram kipfilet
- 1½ rode puntpaprika
- 200 gram verse bladspinazie
- 150 gram tomatentapenade (let op dat dit koemelkvrij is)
- handje pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Giet af zodra deze gaar is.
- Rooster de pijnboompitjes.
- Snijd de kipfilet en de puntpaprika in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet hierin gaar.
- Voeg de rode puntpaprika toe en bak nog enkele minuten mee. Voeg daarna de bladspinazie toe en laat dit rustig slinken terwijl je alles omschept.
- Voeg de tomatentapenade en de pasta toe. Schep alles door elkaar.
- Serveer met de pijnboompitjes als garnering.