Altijd-goed-pasta met rode saus

Altijd-goed-pasta met rode saus

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta
Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 250 gram pasta
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • ┬Ż courgette
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten (of 200 gram pastasaus)
  • 70 gram tomatenpuree
  • olijfolie
  • peper en zout
  • eventueel: olijven

Instructies

  • Verwarm wat olijfolie in een pan. Rul hierin het gehakt rondom bruin en schep het daarna uit de pan. Zet het even apart.
  • Snijd intussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in dezelfde pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  • Snijd de groenten fijnen voeg ook deze toe aan de pan.
  • Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel ook nog wat olijven toe.
  • Als je een moeilijke eter hebt, kun je de groenten pureren met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg dan het gehakt weer toe aan de pan.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen. Ik laat het het liefst minimaal een uur opstaan.
  • Kook intussen de pasta volgens de beschrijving klaar.

1 gedachte over “Altijd-goed-pasta met rode saus”

  1. Pingback: Pasta met braadworst en romige tomatensaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven