Altijd-goed-pasta met rode saus
Onze oudste zoon is dol op pasta. Hij eet dat het allerliefste elke dag. En de lekkerste saus vindt hij gewoon een simpele rode saus. Vandaar dat wij dit recept de altijd-goed-pasta met rode saus noemen. Het is echt altijd goed als we dit eten! Om die reden heb ik altijd een paar bakjes van deze saus in de vriezer liggen. Je weet nooit wanneer het uit komt…
Onze zoon is over het algemeen een makkelijke eter. Hij lust veel en is vaak wel bereid te proeven. Maar ook hij heeft af en toe lastigere eetfases. Dan kan hij alle losse stukjes groenten uit de saus pikken. Zo af en toe pureer ik de saus dan ook helemaal glad.
Eet smakelijk!
Altijd-goed-pasta met rode saus
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram pasta
- 200 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- ½ courgette
- 1 rode paprika
- 4 tomaten (of 200 gram pastasaus)
- 70 gram tomatenpuree
- olijfolie
- peper en zout
- eventueel: olijven
Instructies
- Verwarm wat olijfolie in een pan. Rul hierin het gehakt rondom bruin en schep het daarna uit de pan. Zet het even apart.
- Snijd intussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in dezelfde pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Snijd de groenten fijnen voeg ook deze toe aan de pan.
- Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel ook nog wat olijven toe.
- Als je een moeilijke eter hebt, kun je de groenten pureren met een staafmixer tot een gladde saus.
- Voeg dan het gehakt weer toe aan de pan.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen. Ik laat het het liefst minimaal een uur opstaan.
- Kook intussen de pasta volgens de beschrijving klaar.
Pingback: Pasta met braadworst en romige tomatensaus