Ik moet toegeven dat ik één van de vele Nederlanders ben die bij de eerste echte zonnestralen in de tuin gaat zitten en het liefst de barbecue aanzet. Om me vervolgens al vol te eten aan stokbrood met kruidenboter voordat het echte barbecueen is begonnen.

Ik maak al jaren zelf mijn eigen, smeuïge kruidenboter voor op het stokbrood. Hij is inmiddels behoorlijk beroemd onder familie, vrienden en collega’s. En dit recept is natuurlijk ook gewoon koemelkvrij te maken. Het geheim is wat mij betreft de (plantaardige) smeerkaas erin. Die zorg ervoor dat de boter goed smeerbaar, romig en zacht van smaak is.

Overigens is mijn zoontje niet per se een fan van kruidenboter. De knoflook vindt hij nog wat scherp. Maar ik vind het fijn om hem toch koemelkvrij te maken, zodat hij het altijd kan proeven als hij wil.

Eet smakelijk!

Kruidenboter

Kruidenboter

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Borrel
Porties: 150 gram

Ingrediënten

  • 100 gram plantaardige boter
  • 1 eetlepel plantaardige smeerkaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje peterselie
  • eventueel: Maggi

Instructies

  • Haal de boter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Na ongeveer een half uurtje is het vaak al zacht genoeg.
  • Schep een eetlepel plantaardige smeerkaas door de boter en meng het goed door elkaar.
  • Snijd de knoflook en peterselie fijn en meng dit ook door de boter.
  • Breng eventueel op smaak met wat Maggi. Ik gebruik vaak een paar druppels.

1 gedachte over “Kruidenboter”

  1. Pingback: Coleslaw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven