american pancakes

Voordat mijn vriend en ik kinderen kregen, maakten we best veel mooie en verre reizen. Eén van mijn favoriete vakanties was een reis naar New York en Washington. We hebben veel fijne herinneringen aan deze reis, en het eten is er zeker ook één van. Ik weet vooral nog dat we, vlak bij ons appartement in New York, een heel sfeerloze, tl-verlichte diner hadden, waar we best regelmatig hebben ontbeten. Niet voor de sfeer, maar wel voor de ongelooflijke vriendelijke bediening en de overheerlijke American pancakes.

Ik word altijd vrolijk van zo’n stapel luchtige, fluffy pancakes. Het liefst met een flinke scheut maple sirop en wat vers rood fruit. Het geheim om goede luchtige pancakes te maken, is het gebruik van karnemelk. De karnemelk zorg er namelijk voor dat het beslag met bakpoeder erin extra goed rijst. Je zou gebruik kunnen maken van karnemelk op basis van geitenmelk. Maar als je helemaal geen dierlijke melkproducten wilt gebruiken, kun je ook een plantaardige imitatie van karnemelk maken. Ik zou er zeker niet zo een glas van drinken, want qua smaak is het echt anders. Maar de functie is wel hetzelfde. Het kost even wat tijd om deze karnemelk te maken, maar ik vind dat absoluut de moeite waard voor een stapel American pancakes.

Ik gebruik over het algemeen havermelk om een beslag te maken. Deze vind ik relatief neutraal van smaak. Sojamelk is wat zoeter, naar mijn mening. Maar kies vooral de melk die voor jou werkt.

Eet smakelijk!

American pancakes

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Rusttijd15 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Ontbijt, brunch en lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Pannenkoeken
Porties: 10 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 200 ml havermelk
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei (medium)
  • snufje zout
  • plantaardige boter (om in te bakken)

Instructies

  • Maak een plantaardige karnemelk door de havermelk met de azijn te mengen. Laat dit zo’n 15 minuten rusten.
  • Meng daarna de bloem, suiker, het bakpoeder, zout en vanille extract samen met de zelfgemaakte karnemelk.
  • Voeg het ei toe aan het beslag en klop dit er goed doorheen.
  • Verhit wat plantaardige boter in een pan en bak de pancakes.
  • Serveer vers fruit en eventueel ahornsiroop erbij.

1 gedachte over “American Pancakes”

  1. Pingback: Wafels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Scroll naar boven